aA
Palestiniečių lyderis Jasiras Arafatas (Yasser Arafat) kreipėsi į JAV, prašydamas įsikišti ir sustabdyti Izraelio atakas prieš palestiniečius, antradienį skelbė Saudo Arabijos žiniasklaida.
Yasser Arafat
Yasser Arafat
Tuo tarpu JAV pirmadienį pasmerkė žydų naujakurių mokyklinio autobuso susprogdinimą bei pareiškė susirūpinimą dėl Izraelio atsakomųjų oro smūgių prieš taikinius Gazos sektoriuje, praneša Reuters-ELTA.

Anot Saudo Arabijos spaudos, J.Arafatas (Yasser Arafat) paprašė JAV nedelsiant įsikišti ir sustabdyti Izraelio karą su beginkliais palestiniečiais. Su atitinkamu prašymu palestiniečių lyderis kreipėsi po to, kai Izraelis pirmadienio vakarą raketomis apšaudė taikinius Gazos mieste.

J.Arafato (Yasser Arafat) teigimu, per raketinius smūgius buvo siekiama asmeniškai sunaikinti jį ir kitus palestiniečių lyderius. Jis taip pat paneigė, kad palestiniečių savivaldos administracija yra susijusi su mirtinu išpuoliu prieš vaikus į mokyklą gabenusį autobusą.

JAV ir Europos Sąjunga (ES) pirmadienio vakarą paragino Izraelį ir palestiniečius pažaboti smurtą, kol jis netapo nekontroliuojamas, įgyvendinti per Šarm el Šeicho viršūnių susitikimą pasiektus susitarimus. Šiais raginimais, palestiniečiai turėtų nutraukti smurtą prieš izraeliečius, o izraeliečiai atšaukti palestiniečiams įvestas sankcijas, nenaudoti mirtinų ginklų ir atitraukti savo pajėgas į pozicijas, kurias jos užėmė prieš rugsėjo 28 dieną.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.