aA
Besiveržiantys į valdžią politikai gosniai žarsto pažadus, bet neskuba daryti gerų darbų.
kraujas, donorystė
© Corbis
Vakarų Lietuvos donorų asociacija vasario 5 – 21 dienomis kviečia partijų narius dalyvauti akcijoje „Šiandien Tavo kraujas gali išgelbėti kito žmogaus gyvybę“ ir tapti neatlygintinais kraujo donorais.

Nors akcija vyksta jau savaitę, neatlygintinai kraujo kol kas davė tik šeši politikai.

Iš jų du kraujo davė šeštadienį Klaipėdoje vykusios konferencijos „Neatlygintinos donorystės svarba“, į kurią buvo sukviesti susirinkę miesto ir šalies politikai, dalyviai. Duoti kraujo tądien įkalbinti ir du praeiviai.

Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos filialo direktorius Bronius Pliuškys stebisi, kad politikai neskuba duodami kraujo padaryti gerą darbą ir kartu pasireklamuoti.

Būtent politikams asociacija surengė konferenciją „Neatlygintinos donorystės svarba“, kurioje dalyvavo ir pats tarptautinės kraujo donorų federacijos prezidentas Nylsas Mikelsenas. Konferencijoje diskutuota apie donorystės aktualijas Lietuvoje ir pasaulyje, akcentuotas, kaip svarbu priimti teisingus politinius sprendimus, propaguojant šalyje neatlygintiną donorystę.

Tačiau daugelio politikų nepasiekė naudinga informacija. Į konferenciją buvo kviesti visų partijų atstovai, tačiau iš 15 rinkimuose Klaipėdoje dalyvaujančių partijų dalyvavo tik trijų atstovai.