aA
Pirmai savo kelionei į užsienį Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas, turtingiausias Seimo narys Viktoras Uspaskichas pasirinko Rusiją. Kaip pranešė "Lietuvos rytas", gavęs Seimo valdybos pritarimą, V. Uspaskichas išvyko į Komijos respubliką.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas
Seimo tarptautinių ryšių skyriaus darbuotojai žino tik tiek, kad parlamentaras išvyko Komijos vadovo kvietimu ir lankysis šios respublikos administraciniame centre Syktyvkare.

Lietuvos URM Rytų Europos ir Vidurio Azijos šalių skyriaus vedėjas Arvydas Daunoravičius teigė, kad jis žino apie V. Uspaskicho kelionę į vieną Rusijos respublikų, tačiau išsamesnės informacijos ministerija dar nėra gavusi.

Apie naujojo Seimo nario kelionę į Rusiją informacijos neturėjo ir Lietuvos ambasados Maskvoje pareigūnai, kolegos Seimo ekonomikos komiteto nariai.

Archangelsko srityje gimęs V. Uspaskichas pirmą kartą į Lietuvą atvyko tik 1985 metais, kai buvo komandiruotas į dujotiekio statybą Panevėžio rajone.

V. Uspaskichas išgarsėjo cerkvių statybomis Rusijoje. Pernai V. Uspaskichui priklausantis koncernas "Vikonda" pastatė cerkvę jo gimtinėje. Šią statybą parėmė ir Rusijos dujų koncernas "Gazprom".

V. Uspaskichas finansavo ir cerkvės Sočyje statybą.

Prieš Seimo rinkimus V. Uspaskichas deklaravo turįs daugiau kaip 60 mln. litų turto.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.