aA
LŽ duomenimis, Molėtų policija ir prokuratūra, talkinant teisėjai, nuo rimtų nemalonumų bandė išgelbėti įkliuvusius kontrabandininkus. Beveik du mėnesius Molėtų teisėsaugininkai nuo Vilniaus slėpė sulaikytą vieną didžiausių per pastaruosius metus kontrabandinių cigarečių siuntą.
Tik iš neoficialių šaltinių apie tai sužinojusi Vilniaus apygardos prokuratūra praėjusią savaitę perėmė tyrimą.

Tiriant šią bylą gali paaiškėti, jog daugiau kaip 700 tūkst. Lt vertės kontrabandinių cigarečių savininkai yra kai kurie buvę aukšti komisarai, iki šiol artimai draugaujantys su dabartiniais policijos vadovais. Didžiulė ruošiama gabenti į Vakarus kontrabandinių cigarečių siunta ir jai parengtos slėptuvės medienoje buvo netikėtai aptikta rugsėjo 13 d. Tirdami vagystės bylą policininkai padarė kratą viename angare Molėtų rajone, kur ir buvo laikomos cigaretės.

Nors akivaizdžiai buvo matyti, jog "West" ir "King Size" cigaretės yra be Lietuvoje privalomų banderolių, baudžiamoji byla kažkodėl buvo iškelta ne dėl kontrabandos, bet pagal gerokai švelnesnį Baudžiamojo kodekso straipsnį - apmokestinamų prekių neteisėtas laikymas, gabenimas ir realizavimas.

Neoficialiais duomenimis, šiuo radiniu ypač domėjosi kai kurie aukšti policijos vadovai. Nugabenus kontrabandines cigaretes saugoti į Vilnių paaiškėjo, jog apie 80 dėžių pakeliui kažkas pavogė.

Bylą tyręs Molėtų policijos tardytojas buvo verčiamas perrašyti pirminį cigarečių poėmio protokolą. Dėl šio fakto prokurorai turės apie ką pasikalbėti su Molėtų kriminalinės policijos vadovu A.Beliakovu.