aA
Praėjusią savaitę Ispanijos Alikantės provincijoje buvo sulaikyta 15 Lietuvos piliečių, kurie yra įtariami savo tautiečių reketavimu, jų bei jų turto žalojimu.
Pasak Policijos departamento atstovo spaudai, 7 iš sulaikytųjų yra kauniečiai, penki - panevėžiečiai. Panevėžio miesto vyriausiasis policijos komisariatas (VPK) pranešė, kad sulaikyti 6 panevėžiečiai.

Tik vienas jų yra ieškomas Panevėžio VPK.

31 metų Ispanijoje sulaikytam Vidmantui Vyšniauskui Lietuvoje yra iškelta baudžiamoji byla dėl neteisėto narkotinių medžiagų įgijimo ir laikymo.

Kiti sulaikytieji panevėžiečiai - 31 metų Andrius Juodzevičius, 24 metų Nerijus Rusteika, 30-metis Artūras Vyšniauskas bei Tomas Grigaliūnas ir Aurelijus Dagys, abu 21-erių. Kokiais nusikaltimais kaltinami nepranešama.

Pasak Policijos departamento atstovo spaudai, L ietuvos ir Ispanijos policijos bendradarbiavimas pasidarė daug efektyvesnis, kai šioje Apeninų valstybėje apsilankė Policijos departamento generalinis komisaras Visvaldas Račkauskas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.