aA
Rusijos URM paskelbė griežtą pareiškimą dėl pastarųjų Latvijos prezidentės Vairos Vykės-Freibergos atsiliepimų apie Rusiją.
Rusijos URM pareiškime, išplatintame trečiadienį, prezidentės teiginiai pavadinti "neturinčiais precedento savo Rusijai priešišku tonu" ir "atitinkančiais blogiausias šaltojo karo tradicijas".

Kaip pažymima pareiškime, V. Vykė-Freiberga interviu BBC "įtarė Rusiją planuojant užpulti jos šalį ir nusprendė pranešti tai visam pasauliui".

"Neturėdama jokių rimtų argumentų - o jų ir negali būti - kaimyninės valstybės prezidentė nusprendė savaip interpretuoti neseniai Maskvoje priimtą karinę doktriną", sakoma dokumente.

Jame pabrėžiama, kad ši doktrina yra tik gynybos pobūdžio ir nenukreipta prieš kitas valstybes.

"Būtent taip ją suprato ir pasaulis. Tačiau tai anaiptol nesutrukdė prezidentei duoti valią savo, matyt, lakiai fantazijai", pažymima pareiškime.

Jame nurodoma, kad Ryga, ne pirmą kartą mėgina vaizduoti Rusiją priešu, kad nukreiptų savo ir tarptautinės viešosios nuomonės dėmesį nuo vidaus problemų".

Dokumente dar kartą užtikrinama, kad "Rusija pasiryžusi plėtoti geros kaimynystės santykius su Latvija".

"Tai priklauso nuo Rygos, kuri turi atsisakyti praeities stereotipų ir savo vidaus bei užsienio politikoje remtis visuotinai pripažintais civilizuoto pasaulio principais", pabrėžiama Rusijos URM pareiškime.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.