aA
Kadaise Žemės fotografijas, darytas palydovų ar specialių žvalgybinių lėktuvų matydavo tik kariniai strategai ir šnipai. Dabar jas pamatyti gali ir eiliniai interneto vartotojai.
San Francisko stadionas
Neseniai įsikūrusi kompanija “GlobeXplorer” sukūrė tinklalapį, kuriame smalsūs internautai gali surasti neįprastai smulkių nuotraukų. Vartotojai iš paukščio skrydžio gali pažvelgti į kai kurių pasaulio miestų vaizdą, kuris gali būti toks aiškus, kad kartais netgi matosi atskiri pastatai, o ant autobusų stogų matomi numeriai.

Kompanija pinigus žada uždirbti platindama dar aukštesnės kokybės paveikslėlius už tam tikrą mokestį.

Nors iš lėktuvų daromos nuotraukos beveik tokios pat senos, kaip ir aviacija, tačiau jei šios nuotraukos būna aukštesnės kokybės, tuomet jos parduodamos arba apskritai užslaptinamos. Dabar “GlobeXplorer” šią padėtį gali pakeisti. Bet kai kurios nuotraukos internautams nepateikiamos, kadangi jos yra tiesiog per didelės, kad būtų transliuojamos internetu, todėl jos parduodamos kompaktiniuose diskuose ar atspausdintos.

O tokios aukštos kokybės nuotraukos nėra pigios. “Space Imaging” kompanija kai kurias internetui skirtas nuotraukas gali parduoti už 10 JAV dolerių, tačiau specifinių poreikių patenkinimas kainuos ne mažiau 1000 dolerių. Vienas kvadratinis kilometras žemės, pavaizduotas nuotraukoje, kainuoja nuo 12 iki 44 JAV dolerių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.