aA
Siūlymas koreguoti kitų metų biudžeto projektą yra politikos naujokų nesusikalbėjimo pasekmė ir gali Lietuvą įklampinti į finansų krizę, mano buvusios Vyriausybės vadovas. "Seimo dauguma elgiasi, tarsi būtų opozicijoje, ir nuomonių įvairovė neleidžia realiai mąstyti. Vyriausybė turi pripažinti, jog pakliuvo į savo rinkiminių pažadų spąstus", spaudos konferencijoje sakė buvęs premjeras Andrius Kubilius.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius
Politikas nesupranta, kodėl Seimo Biudžeto ir finansų komitetas siūlo sumažinti 2001-ųjų bendrojo vidaus produkto (BVP) augimo prognozes nuo 3,5 iki 3 proc., tuo tarpu Vyriausybė nuolat deklaruoja ūkio augimą, kurį paskatins statybų PVM ir kai kurių kitų mokesčių mažinimas.

A. Kubilius taip pat nuogąstauja ir dėl siūlymų kitąmet didinti išlaidas švietimui ir žemės ūkiui, aukojant strateginius Lietuvos tikslus.

"Švietimas ir žemės ūkis yra svarbios šaliai sritys, tačiau viskas turi būti daroma nuosekliai, tiksliai numatant laiką, kada jie turi būti įgyvendinami. Būtų labai žalinga didinti finansavimą šioms sritims išlaidų krašto apsaugai sąskaita", mano A. Kubilius.

Biudžeto ir finansų komitetas siūlo sumažinti išlaidas krašto gynybai.

Šiemet šalies gynybai numatyta skirti 1,69 proc. BVP, o ankstesnės Vyriausybės parengtame projekte - 1,95 procento.

"Jau pirmąją darbo savaitę Seimo dauguma pradėjo diskusijas, kuriose ketverių metų įdirbis ir strateginiai tikslai aukojami dėl populizmo", kalbėjo konservatorius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.