aA
Beveik 50 parų badaujantys Kauno bendrovės "Inkaras" darbininkai vis dar laukia pagalbos iš Vyriausybės, tačiau akcijos neketina nutraukti.
Praėjusį penktadienį "Inkaro" darbininkai, prašydami pagalbos, kreipėsi į Vyriausybę bei prezidentą.

"Mes, badautojai, jau badaujame daugiau nei 43 paras ir esame prie mirties slenksčio. Prašome skubos tvarka išspręsti mūsų prašymus, norint, kad mes nutrauktume bado akciją", rašo keturi prie bendrovės vartų badaujantys darbininkai.

Anot darbininkų kreipimosi, "Inkaro" problemą "galima išspręsti nors ir šiandien", jei Vyriausybė įvykdys tris reikalavimus: atsiskaitys su badautojais ir darbininkais pagal pateiktą sąrašą, kuriame yra 166 žmonės, skubai informuos raštu, per kiek laiko bus atsiskaityta su badautojais ir budėtojais prie palapinių.

Trečioji sąlyga - kad Vyriausybės atstovai atvyktų pas badautojus ir vestų derybas dėl akcijos nutraukimo.

Kaip BNS sakė uždarosios akcinės bendrovės (UAB) "Inkaro avalynė" darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Kazimieras Ruževskis, pirmadienio rytą darbininkai dar nebuvo gavę jokio atsakymo nei iš Vyriausybės, nei iš prezidento.

"Jei nebus gautas atsakymas, vėl reikės bombarduoti per visus galus. O badautojai grasina, jog valdžios vyrai sulauks jų mirties", sakė K. Ruževskis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.