aA
Naujosios tarptautinės kosminės stoties komandos vado teigimu, oro kondicionierius stotyje burzgia, kita įranga – taip pat gana triukšminga, tačiau tualetas veikia tiesiog puikiai.
"Tai vienintelis dalykas, kuris veikia išties puikiai," NASA astronautas Billas Shepherdas pranešė praėjus kelioms savaitėms po to, kai jis kartu su dviem Rusijos kosmonautais pirmieji įsikūrė stotyje.

Šios savaitės veiklos ataskaitoje Shepherdas taigė, kad kelias dienas įgula bandė sumažinti oro kondicionieriaus skleidžiamą įkyrų burzgimą.

"Čia yra daug įrenginių, kuria veikia visą laiką. Vieni iš jų veikia tyliai, kiti – ne," dėstė astronautas. "Mes norėtume, kad kondicionierius veiktų šiek tiek tyliau, nors iš esmės su šiuo triukšmu galima susitaikyti."

Anot Shepherdo, gyvenimo sąlygos stotyje yra šiek tiek geresnės, nei jis tikėjosi. Jis prisipažino, kad jau po trijų dienų jis priprato prie aplinkos ir pradėjo išmiegoti visą naktį.

Shepherdo vadovaujama įgula į kosminę stotį atskrido lapkričio 2-ąją ir išbus čia 4 mėnesius. Pirmąją savaitę jie įrengė deguonies generatorių, anglies dvideginio šalinimo bei kitas gyvenimui stotyje būtinas sistemas. Shepherdo teigimu, šis darbas užėmė daugiau laiko nei tikėtasi dėl sudėtingų procedūrų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.