aA
"Jeigu jo vietoj būtų pasitaikęs vaikas, šimtu procentu garantuoju, kad būtų buvęs negyvai sudraskytas", - sukrėstas dėl Prienų rajono gyventojo kovos su trimis šunimis pasekmių teigė Kauno medicinos universiteto klinikų (KMUK) plastinės chirurgijos ir nudegimų skyriaus gydytojas Vygintas Kaikaris.
Šuo
© "Lietuvos žinios"
Šitaip šunų sužaloto vyriškio kaip 71 metų J.Gustaitis Kauno medikams dar nėra tekę matyti.

Šeštadienį, apie 19.45 val., iš Prienų ligoninės į KMUK atvežto Veiverių seniūnijai priklausančio Puziškių kaimo gyventojo Juozo Gustaičio išvaizda medikus pašiurpino.

Septyniasdešimt vienerių metų vyriškio kovos su trimis Stafordšyro terjerais žaizdos buvo itin kraupios.

"Taip stipriai sukandžiotą žmogų mačiau pirmą kartą", - pažymėjo tądien budėjęs ir J.Gustaitį kartu su dviem kolegomis keturias valandas operavęs V.Kaikaris.

Dar centimetras - ir žmogus būtų likęs be dešinės akies. Tik per centimetrą nasrai nepasiekė magistralinės kaklo kraujagyslės, kurią nutraukus vyriškis akimirksniu būtų praradęs gyvybę... Ši kraupi ir nelygi kova vyko kaimo keliuke, kai trys suaugusios kalės išlindo pro pusantro metro aukščio metalinės tvoros plyšį ir bandos jausmo vedamos užpuolė pagyvenusį vyriškį.

Įvykį tiria Prienų rajono policijos komisariatas.

Apklausę nukentėjusį J.Gustaitį ir kaimynystėje gyvenantį kovinių šunų šeimininką - 26 metų Saulių Kasperavičių, vakar policijos pareigūnai LŽ negalėjo atsakyti, ar baudžiamoji byla dėl sunkaus kūno sužalojimo bus iškelta.