aA
Lenkijos sostinės Ursinovo rajono savivaldybė paskelbė šūkį: "Žmoniškai elkimės su gyvuliais". Rajono Taryba nutarė mokėti kiekvienam rajono gyventojui, kuris priglaus benamį šunį , apie 400-500 zlotų (348-435 litų) pašalpą per mėnesį. Taip pat bus įkurta šunų priglauda, kurioje jie bus laikomi dvi savaites, kol atsiras savininkas arba asmuo, norintis laikyti šunį.
Tikimasi, kad šunis priglaus vyresnio amžiaus ar vieniši žmonės, kurie jaučia prieraišumą gyvūnams, tačiau neturi lėšų jiems išlaikyti. Savivaldybės darbuotojai tikrins, ar, iš tikrųjų, šuo išlaikomas ir kaip juo rūpinamasi. Kiekvienas asmuo, priglaudęs gyvulį, turės pasirašyti globos sutartį.

Lenkijos sostinėje slampinėja galybė benamių šunų. Dažniausiai tai buvę šeimų numylėtiniai, kuriuos išvažiuodami atostogauti šeimininkai tiesiog išmeta gatvėn.

Ursinovo savivaldybės iniciatyva susilaukė tiek šalininkų, tiek priešininkų. Yra manančių, kad šiuo metu, kai daugelis gyvena žemiau skurdo ribos, tikslingiau remti žmones.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.