aA
Kubos lyderis Fidelis Kastro šeštadienį Panamoje pareiškė, kad Kuboje demokratijos "dešimt kartų daugiau" nei Jungtinėse Amerikos Valstijose.
Fidel Castro
Fidel Castro
Per spaudos konferenciją, skirtą 10-ojo Iberijos ir Amerikos šalių viršūnių susitikimo rezultatams, F.Kastro pabrėžė, jog nenorėtų turėti Kuboje tokios rinkimų sistemos, kai per 11 dienų po rinkimų nepavyksta nustatyti nugalėtojo.

Televizijos kompanijos "Telemundo" korespondento paklaustas, kada Kuboje įvyks tikrai demokratiški rinkimai, F.Kastro pareiškė: "Mes turime rinkimų sistemą, dešimt kartų demokratiškesnę nei Jungtinėse Valstijose, bet jos stengiamasi nepastebėti".

Kalbėdamas apie globalizaciją, F.Kastro pasakė, kad ji neišlaiko dabarties iššūkių ir laiko išmėginimų. "Neoliberalią globalizaciją turi pakeisti solidari globalizacija", - pabrėžė Kubos lyderis.

F.Kastro pareiškimas dėl globalizacijos nuskambėjo unisonu su šeštadienį Panamos sostinėje paskelbtu Rusijos prezidento Vladimiro Putino laišku Iberijos ir Amerikos šalių valstybių ir vyriausybių vadovams. Savo laiške forumo dalyviams Rusijos lyderis paragino "suteikti globalizacijai socialinę kryptį", kad būtų galima įveikti ekonominę nelygybę ir skurdą, užtikrinti plėtrą ir socialinį stabilumą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.