aA
Vyriausybė trečiadienį pritarė Vidaus reikalų (VRM) bei Valdymo reformų ir savivaldybių reikalų ministerijų sujungimui į vieną instituciją. Dėl jos pavadinimo dar nenuspręsta.
Atlikus šią reorganizaciją, Lietuvoje liktų trylika ministerijų.

Trečiadienį ministrų kabinetas pritarė premjero sudarytos darbo grupės parengtiems vidaus reikalų sistemos reformos matmenims. Vidaus reikalų ir Valdymo reformų bei savivaldybių reikalų ministrams pavesta koordinuoti numatytų priemonių įgyvendinimą.

Iki rugsėjo 2 dienos turi būti parengtas dviejų ministerijų sujungimo projektas.

Numatoma, kad valstybės valdymą pavestose srityse įgyvendins ministerija ir jos departamentai - Administracijos, Informatikos, Migracijos, Policijos, Pasienio policijos, Ekstremalių situacijų valdymo.

Aiškinamajame rašte teigiama, kad dažnai šalies piliečiai ir politikai vidaus reikalų sistemą suvokia kaip instituciją, vykdančią tik policines funkcijas. Pasak dokumento, dabar VRM valdoma sritis per siaura, ir tai skatina organizacijos uždarumą ir mažina jos reikšmę, tvarkant bendrus valstybės viešojo administravimo reikalus.

Šios sistemos reforma bus siekiama skatinti savivaldą, tvarkant krašto ir piliečių saugumo reikalus, sudaryti prielaidas spartesniam įsipareigojimų, prisiimtų integruojantis į Europos Sąjungą ir kitas tarptautines institucijas, vykdymui.

Planuojama, kad Seimas sprendimą dėl ministerijų sujungimo turėtų priimti šių metų pabaigoje.

1996 metais Seimo rinkimus laimėjus konservatoriams, vietoj buvusių Ekonomikos, Energetikos bei Prekybos bei pramonės ministerijų įsteigta Ūkio ministerija, panaikintos Miškų ūkio, Ryšių ir informatikos, Statybos ir urbanistikos ministerijos, o įsteigta Europos reikalų ministerija.

Pastaroji taip pat vėliau buvo panaikinta.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.