aA
Seimo narys ir Pasvalio rajono prokuroras neigia per medžioklę nušovę Pasvalio rajono Valakėlių kaimo gyventojos karvę. Kaip praneša "Respublika", lapkričio 3-ąją Pasvalio rajone kiškių medžioklėje, be kitų, dalyvavo Seimo Socialdemokratinės koalicijos frakcijos narys Jonas Budrevičius ir Pasvalio rajono apylinkės vyriausiasis prokuroras Algis Vačikauskas.
Hunting
Po šios medžioklės Valakėlių gyventoja Emilija Gudaitė rado nušautą savo karvę.

Negyvą galviją apžiūrėję medžiotojas ir veterinarijos gydytojas nusprendė, kad karvė nušauta. Vėliau į karvės skrodimą atvyko net devyni žmonės.

Skrodimas parodė, kad karvė nušauta. Veterinarijos gydytojas Antanas Navikauskas nurodė, kad neginčijama gyvulio mirties priežastis - įvairių organų šautiniai pažeidimai ir nukraujavimas į pilvą, krūtinės ląstą bei trachėją.

Tačiau medžiotojai atsisako pripažinti vietoje kiškio nušovę karvę.

Vyriausiasis prokuroras A. Vačikauskas tikino, kad skylutė tešmenyje neįrodo, kad gyvulys buvo nušautas.

"Galėjo su kokiu čvieku (vinimi - BNS) būti pradurta", savo versiją dėstė prokuroras.

"Aferistiniais" kaltinimus pavadino ir Seimo narys J. Budrevičius. Jis teigė medžioklėje nė karto neiššovęs, o karvė neva nudvėsusi prisiėdusi vadelių.

Saločių medžiotojų būrelio vadovas Rimantas Kregždė teigė, kad medžioklėje dalyvavo 33 medžiotojai. Buvo nušautos dvi lapės, pilkasis kiškis ir antis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.