aA
Vakar Panevėžio laidojimo rūmuose "Grauduva" buvo pašarvotas žinomas futbolininkas Irmantas Stumbrys. Trečiadienį šis Seimo nario bei buvusio Panevėžio mero Vito Matuzo žentas buvo rastas peršauta galva automobilyje.
Po teismo ekspertų tyrimo pagrindine I.Stumbrio mirties priežastimi laikoma savižudybė. Prokuratūroje iškelta baudžiamoji byla. Turės būti atliktos dar kelios ekspertizės, kurios galbūt atsakys į kai kuriuos klausimus. Panevėžio apylinkės prokuroras Zenonas Burokas teigė, kad jaunoje Stumbrių šeimoje buvo kilęs konfliktas, tačiau daugiau nieko nedetalizavo.

Panevėžyje, kurį per pastarąsias dvi savaites sukrečia jau ne pirma kraupi mirtis, šiuo metu sklando įvairių versijų dėl šūvio į futbolininko galvą. Bene daugiausia kalbama apie tai, kad savižudybei I.Stumbrys galėjo ryžtis todėl, jog įtarinėjo savo žmoną Inetą neištikimybe.

Teigiama, kad, norėdamas tuo įsitikinti, jis atsisveikino su šeima, bet neišvyko į savo klubą Rusijoje arba išvažiavęs po kelių dienų vėl grįžo į Panevėžį. Ineta Stumbrienė vakar atsisakė kalbėtis su žurnalistais, Seimo narys V.Matuzas atsakė trumpai: "Jokių komentarų".

Žuvusio Irmanto tėvas Bronislovas Stumbrys vakar "Lietuvos rytui" sakė, kad dėl sūnaus mirties turįs savo versiją, apie kurią kol kas nenorėjo kalbėti. Į klausimą, ar versija susijusi su sūnaus šeimyninio gyvenimo problemomis, velionio tėvas atsakė, kad apie tai jis nieko nežinąs. Nors su sūnumi tėvas susitikdavo dažnai, Irmantas apie šeimos problemas nekalbėjo.

I.Stumbrio draugai futbolininkai ir "Ekrano" komandos treneris Virginijus Liubšys neigė, kad žuvusio jų draugo šeima dėl ko nors galėjo nesutarti. I.Stumbrienė šioje komandoje dirba vadybininke.

"Apie kokią neištikimybę kalbama? Visoje "Ekrano" futbolo komandoje net 15 žaidėjų dar neturi devyniolikos. Nė vieno jų negalėčiau įtarti. Stumbriai puikiai sutarė. Praėjusią savaitę Irmantas ir Ineta su visa "Ekrano" komanda šventė kėglinėje, buvo linksmi. Iš kur tas rusiškas pistoletas, kodėl jis nusižudė - nieko nesuprantu", - sakė V.Liubšys.

"Kai Irmantas parskrisdavo, jis kelioms dienoms išsinuomodavo automobilį. Šį kartą jis nenuomojo jokios mašinos. Kažkas jį iš oro uosto parvežė į Panevėžį. O dabar jis atsirado kažkokiame automobilyje, kurio mes net nematėme", - sakė V.Liubšys.

"Lietuvos rytas"