aA
"Mes vadovaujamės tikslingumu, ir mums svarbiausia - išsaugoti mūsų karių gyvybes", pareiškė V. Putinas žurnalistams antradienį, kai Centrinės rinkimų komisija įregistravo jį kandidatu į prezidento pareigas.

Pasak valstybės vadovo, visų kalbų apie nealternatyvius rinkimus tikslas - kad į juos neateitų rinkėjai. Jis pabrėžė, kad bet kuris prezidento rinkimų nukėlimas prieštarauja Konstitucijai ir Rusijos įstatymams.

Jis pranešė, kad paskelbs savo rinkimų programą po vasario 25 dienos. Pasak V. Putino, šią programą rengia Strateginių tyrimų centras, "dirba didelės grupės žmonių".

Kalbėdamas apie "Laisvės" radijo korespondento Andrejaus Babickio likimą, V. Putinas pažymėjo davęs nurodymą Rusijos specialiosioms tarnyboms užtikrinti žurnalistui saugumą ir gyvybę. Atsakydamas į klausimus, V. Putinas pabrėžė "nekalbėjęs apie savo asmenišką dalyvavimą" sprendžiant šį klausimą. Paaiškindamas savo kontrolės esmę, V. Putinas pažymėjo, kad nuolat palaiko ryšius su generaline prokuratūra, kuri tiria šią bylą. "Daviau nurodymą specialiosioms tarnyboms, kad jos užtikrintų A. Babickiui gyvybę, sveikatą ir saugumą", pabrėžė V. Putinas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.