aA
JAV respublikonų kandidatas į prezidentus George'as W. Bushas (Džordžas V. Bušas) trečiadienį atmetė demokrato Alo Gore'o (Elo Goro) pasiūlymą, kaip nuspręsti prezidento rinkimų baigtį, ir teigė, kad viceprezidentas nepasiūlė nieko nauja.
"Deja, viceprezidentas pasiūlė lygiai tą patį, ką ir visuomet - vėl siūlydamas šališkus perskaičiavimus rankomis, kurie nėra nei teisingi, nei tikslūs", sakė G. W. Bushas.

Jis taip pat atmetė varžovo pasiūlymą susitikti vienu du, siekiant sumažinti rinkimų įtampą. G. W. Bushas ragino paisyti "orumo ir garbės", kol balsų skaičiavimo procesas tęsiamas pagal Floridos įstatymus. Jis sakė būsiąs pasirengęs susitikti su A. Gore'u, kai paaiškės rinkimų baigtis.

G. W. Busho atsakymas buvo transliuojamas per televiziją iš Teksaso gubernatoriaus rūmų. Jis specialiai atvyko į valstijos sostinę Ostiną iš savo rančos netoli Krofordo, kuri yra už dviejų valandų kelio.

A. Gore'as prieš tai pareiškė paklusiąs Floridos rinkėjų verdiktui, kai Palm Byčo, Majami Deido ir Brovardo apygardose bus baigti perskaičiavimai rankomis. Jis taip pat sakė, jog paklustų perskaičiavimo valstijos mastu rezultatams.

Tačiau G. W. Busho štabas priešinosi perskaičiavimams rankomis, nes jie esą subjektyvūs. Jis ragino patvirtinti Floridos rinkimų rezultatus jau penktadienį, suskaičiavus iš užsienio paštu atsiųstus balsus, kaip reikalauja šios valstijos įstatymai.

Šiuo metu G. W. Bushas pirmauja prieš A. Gore'ą 300 balsų. Tačiau, pasak jo, nėra garantijų, kad paštu balsavę rinkėjai rėmė būtent jį. Vis dėlto per pastaruosius trejus prezidento rinkimus balsavusieji paštu remdavo respublikonų kandidatus.

Sveikindamas žurnalistus prieš savo devynių minučių kalbą, G. W. Bushas atrodė atsipalaidavęs ir linksmas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.