aA
NATO generalinis sekretorius lordas George'as Robertsonas (Džordžas Robertsonas) teigia, kad tolesnė Lietuvos pažanga bus dėmesingai stebima, ir jos įvertinimą nulems tai, kaip Lietuva vykdys prisiimtus įsipareigojimus.
Tai G. Robertsonas sakė ketvirtadienį Briuselyje susitikęs su Lietuvos krašto apsaugos ministru, buvusiu misijos prie NATO vadovu, ambasadoriumi Linu Linkevičiumi.

Pasak misijos pranešimo spaudai, Šiaurės Atlanto aljanso vadovas pabrėžė, kad jau 2001 metai bus labai svarbūs būsimoms valstybėms kandidatėms, nes jų pažangos vertinimas prasidės jau kitą pavasarį.

Pasak G. Robertsono, šių vertinimų rezultatai gali turėti labai didelę įtaką sprendimus 2002 metais. Kaip žinoma, 2002 metais įvyks NATO vadovų susitikimas, kuriame Lietuva tikisi būti pakviesta prisijungti prie Aljanso.

Todėl, pasak NATO vadovo, Aljansas tikisi, kad Lietuvos užtikrins savo įsipareigojimų įgyvendinimą. Tos valstybės, kurios nepajėgs įgyvendinti savo įsipareigojimų, neturėtų tikėtis teigiamo įvertinimo, sakė G. Robertsonas.

Kaip BNS sakė ministras L. Linkevičius, susitikime buvo kalbama apie finansinius Lietuvos įsipareigojimus pasirengimams NATO narystei.

"Lėtai plaukiantys laivai paprasčiausiai nuskęs", NATO vadovą citavo ministras L. Linkevičius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.