aA
Vilniaus universiteto (VU) neakivaizdinio skyriaus egzaminų lape greta studento namų adreso, darbovietės, jos adreso ir studento užimamų pareigų reikalaujama nurodyti partiškumą. VU prorektorius Aleksas Pikturna sakė nieko nežinąs apie tokį reikalavimą egzaminų lape.
Vilniaus universitetas
Vilniaus universitetas
A.Pikturna domėjosi, kokiame fakultete dalinami tokie egzaminų lapai.

Sužinojęs, kad tokie egzaminų lapai dalijami Komunikacijos fakultete, prorektorius stebėjosi, kad " toks aktyvus fakultetas yra toks atsilikęs".

Iš nuorodų ant egzaminų lapo galima spręsti, kad jis buvo spausdinamas dar 1988 metais, sovietmečiu, kai universiteto studentų buvo reikalaujama nurodyti, ar jie priklauso Komunistų partijai.

Be to, egzaminų lapo pavadinime aiškiai matyti, kad pataisytas universiteto pavadinimas. Tarp pavadinime matomų žodžių "Vilniaus universitetas" išlikęs didelis tarpas, kuriame tikriausiai užretušuotas žodis "valstybinis".

A. Pikturna tokį atvejį pavadino "labai įdomiu".

Prorektorius teigė, kad nors universitetas taupo lėšas, "šioje srityje mes niekada to nedarėme" ir žadėjo pasidomėti, kodėl egzaminų apskaitai naudojami sovietmečio eros blankai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.