aA
Feng Shui – senovės kinų menas sutvarkyti aplinkinę erdvę, pritraukiant sėkmę ir gerovę. Feng Shui pagalba galima sulaukti sėkmės darbuose ir asmeniniame gyvenime. Bet racionaliai paaiškinti, kaip tai "veikia" sunku: reikia tuo tikėti.
Feng Shui
Feng Shui
Ci ir Ša šokis

Remiantis Feng Shui filosofija, kiekviena pasaulio dalelytė yra veikiama Ci energijos. Energijos, kuri laisvai juda erdvėje. Ji įkvepia gyvenimą, atneša laisvę ir Šviesą, dovanoja vidinės ramybės ir gerovės būseną. Ci energijos priešingybė yra Ša - tamsaus ir šalto energija.

Ci ir Ša harmonija palaiko idealią pusiausvyrą tarp šviesos ir tamsos, nes visko turi būti po lygiai. Gyvųjų name būtų geriau, kad vyrautų Ci energija. Tam , kad ši energija netrukdomai tekėtų supančia aplinka, ir egzistuoja Feng Shui technikos. Apie jas mes ir kalbėsime.

"Bagua" veidrodis

Vėjas			Ugnis			Žemė
4			9			2

Perkūnija Branduolys Ežeras 3 5 7

Kalnas Vanduo Dangus 8 1 6

Paaiškinimas: 4 zona - turto zona, 9 - garbė, 2 - vedybos, 3 - šeima, 5 -branduolys, 7 - vaikai, 8 - žinios, 1 - karjera, 6 - mokytojai.

Išsisaugokite lentelę " bagua veidrodis", kad ateityje būtų paprasčiau orientuotis savo namų zonose. Lentelė dedama ant namų plano iš įėjimo pusės. Įėjimo durys yra schemos apačioje.

Feng Shui
Feng Shui

Kartą kinų imperatorius stebėjo saulėlydį ant Geltonosios upės kranto. Staiga iš vandens pasirodė vėžlys, ant kurio nugaros buvo pavaizduotas magiškas kvadratas. Jo skaičių vertikaliose ir horizontaliose eilėse suma buvo lygi penkiolikai. Šio kvadrato ir penkių elementų (žemė, vanduo, ugnis, metalas, medis) pagrindu buvo sukurtas veidrodis "bagua" (žr. lentelę). Šio veidrodžio, kuris dedamas ant buto, kambario arba namo plano, pagalba galima sužinoti, kur jame yra vedybų, turto ar karjeros zonos. Teisingai panaudojant šią erdvę, galima pagerinti savo gyvenimą toje srityje, kuri šiuo metu tau aktualiausia.

Saulė, oras ir vanduo - mūsų seni draugai

Šviesa - tai gyvenimo energija. Jei gyveni vakarinėje ar šiaurinėje namo dalyje,

Feng Shui
Feng Shui

kur beveik nebūna saulės, stenkis įjungti dirbtinį apšvietimą, kad nebūtų per daug neigiamos energijos. Neužmiršk išplauti langų - jie tavo namų akys, būtent per juos ir įėjimo duris įeina gyvybiškoji energija Ci. Bet ir saulės neturi būti per daug. Jei gyveni pietinėje pusėje ir tavo butas atviras svilinantiems priešpietinės ir popietinės saulės spinduliams, vėl pažeidžiamas energijų balansas. Tokiu atveju geriausia naudoti žaliuzes arba užuolaidas, kad atstatyti normalią sąveiką tarp energijų.

Feng Shui
Feng Shui

Bute visada turi būti šviežias oras. Kiek kartų girdėjai šį patarimą? Pasirodo, jam ne vienas tūkstantis metų. Tabako dūmai, pridvisęs oras - tai visos sąlygos negatyvios energijos susidarymui. Ar tau ji reikalinga? Tikriausiai ne.

Ir pagaliau, vanduo. Feng Shui ji - pinigų simbolis. Švarus, čiurlenantis vanduo atneša teigiamą energiją, stovintis - kaupia neigiamą. Gerai užsuk čiaupus, vanduo neturi iš jų lašėti, nes tai simbolizuoja tavo pinigų "nutekėjimą".

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.