aA
Šie JAV lyderio žodžiai tarsi atkartojo garsųjį buvusios Didžiosios Britanijos premjerės Margaret Thatcher (Margaret Tečer) pirmąjį atsiliepimą apie paskutinįjį Sovietų Sąjungos vadovą Michailą Gorbačiovą.

Interviu, kuris buvo paremtas elektroniniu paštu bei per CNN pokalbių svetainę užduodamais klausimais, B. Clintonas pareiškė nuomonę, jog, remiantis tuo, ką jis žinojo apie V. Putiną iki šiol, Rusijos vadovas "yra tikslo atkakliai siekiantis žmogus ir turi tvirtą požiūrį: nors mano nuomonė sutinka su jo nuomone ne visur, bet jis (Putinas) gali tapti stipriu ir efektyviu vadovu".

Pasak JAV prezidento, po rinkimų Rusijoje kovo 26 dieną "mes galėsime siekti pažangos branduolinių ginklų, kurių vis dar turi abi šalys, mažinimo srityje". Jis pažymėjo, kad Amerika ir Rusija nebėra nutaikiusios savo raketas viena į kitą.

Paklaustas, kodėl Vakarų šalys "dėl Čečėnijos nepadarė tiek, kiek dėl Kosovo", jis atsakė: "Nemanau, kad šios situacijos lygintinos, bet manau, kad Vakarų šalys tikrai pasmerkė kraštutinumus".

B. Clintonas pripažino, jog "Maskva turi pagrįstą teisę veikti prieš sukarintas jėgas, kurios griebėsi teroro taktikos" Čečėnijoje, bet primygtinai teigė, kad Rusijos kampanija šioje respublikoje labai skiriasi nuo NATO veiksmų Kosove.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.