aA
Seimo narys S.Buškevičius įsitikinęs, kad gyvenimas Seimo viešbutyje Gedimino prospekte kelia grėsmę parlamentarų ir jų šeimų sveikatai.
"Padedi galvą ant pagalvės ir girdi, kaip viskas aplinkui "groja", - dalijasi įspūdžiais apie gyvenimą Seimui priklausančiame viešbutyje Vilniaus centre Stanislovas Buškevičius. - O jeigu garsiau šeimoje pasiginčysi, kaimynai viską girdės".

Antrą kadenciją Seimo nariu išrinktas "Jaunosios Lietuvos" lyderis naujai išrinktiems parlamentarams nepataria gyventi viešbutyje priešais Seimą. Pasak politiko, šalia ir virš Geležinio Vilko tunelio esančiuose Seimui priklausančiuose pastatuose, kurių pirmuose aukštuose įsikūrusios įvairios įstaigos, taip pat ir Vilniaus bankas, žmonėms gyventi nepatogu ir nesveika.

Trukdžiai

Seimo viešbučio senbuvis S.Buškevičius LŽ tikino, kad jis pats ir jo šeimos nariai pajuto neigiamą triukšmo, didelės vibracijos įtaką sveikatai. "Per 4 metus sveikata tikrai pablogėjo", - pabrėžė S.Buškevičius. Parlamentaras sakė dėl to negalįs normaliai išsimiegoti, o jo ir kai kurių parlamentarų vaikai dažnai serga bronchų ligomis. "Neišsimiegi, skauda galvą, - sakė parlamentaras, garsėjantis sveiku gyvenimo būdu. - Kas iš to gyvenimo būdo, kai po langais mašinos kenksmingus garus išmeta, nuolat girdi triukšmą".

Buvusiai Seimo narei Jadvygai Dunauskaitei ypač įsiminė viešbučio gyventojus ankstyvais rytais varginusios šiukšles surenkančios mašinos.

Tuo tarpu kai kurie iš keletą savaičių Seimo viešbutyje gyvenančių naujųjų parlamentarų sakė dar nepajutę nepatogumų. Naujosios sąjungos frakcijos narys Kęstutis Skamarakas patikino, kad jis viešbutyje jaučiasi labai gerai, galbūt todėl, kad gyvena toliau nuo tunelio esančiame pastate. Patenkintas gyvenimu viešbutyje ir Seimo narys liberalas Romanas Algimantas Sedlickas. Amerikos lietuvis džiaugiasi, kad jo dabartinė gyvenimo ir darbo vietos yra visai šalia. Triukšmas naujo parlamentaro nevargina.

Įtaka

Vis dėlto S.Buškevičiaus žodžiai apie nepalankias gyvenimo sąlygas Seimo viešbutyje nėra išlaužti iš piršto. Prieš dvejus metus Seimo narys dėl triukšmo ir vibracijos kreipėsi į Vilniaus visuomenės sveikatos centrą (VVSC). Jo direktoriaus pavaduotojos Irenos Taraškevičienės 1998 m. gruodžio 10 d. rašte, skirtame Seimo kanceliarijai ir S.Buškevičiui, rašoma, kad viešbučio pirmame aukšte įsikūrusio Vilniaus banko keliamas triukšmas bei vibracija viršija leistinas normas, dėl to VVSC įpareigojo Vilniaus banką nutraukti vėdinimo sistemų eksploataciją naktį.

I.Taraškevičienė vakar LŽ patvirtino, kad triukšmas ardo žmogaus sveikatą, labiausiai - nervų sistemą. Panašų poveikį turi ir vibracija. Prie neigiamo poveikio deputatų sveikatai prisideda nemažas oro užterštumas, kurį kelia Geležinio Vilko tuneliu važiuojančios mašinos. Pasak I.Tarasevičienės, ilgai gyvenant užterštoje zonoje galima susirgti kvėpavimo takų, onkologinėmis ligomis. Sveikatos specialistės nuomone, gyventi triukšmingoje, užterštoje aplinkoje ypač nepatartina protinį, kūrybinį darbą dirbantiems žmonėms.