aA
KLAUSIMAS:

Jurga, ar galėtum išsakyt savo požiūrį į Kastanedos filosofiją?

Būrėja Jurga
Būrėja Jurga

ATSAKYMAS:

Nežinau, kaip giliai esate susipažinę su Kastanedos darbais, kas apskritai paskatino skaityti šį autorių. Kastaneda yra antropologijos mokslų daktaras, bet akademinėje sferoje jis labai stipriai kritikuojamas. Kai Kastanedos darbus pradeda nagrinėti rimti antropologai, jie akivaizdžiais pavyzdžiais įrodo, kad joks indėnas konkrečioje situacijoje taip nesielgia ir taip nekalba.

Ypač tai liečia meskalitą ir su juo susijusias apeigas. Meksikoje egzistuoja "Švento Meskalito bažnyčia", kur meskalitas naudojamas panašiai į komuniją pas katalikus. Tai reiškia, kad jo vartojimas yra griežtai kanonizuotas. Deja, daugelis skaito Kastanedą tik todėl, kad išgirsta, jog ten kalbama apie narkotiką ir jo sukeltas vizijas.

Jeigu turėsite kantrybės perskaityti visą Kastanedą (o tai būtų gal šešios ar septynios knygos), pamatysite, kad pagrindinė Kastanedos idėja yra nepriekaištingas elgesys. Visada ir visur elgtis nepriekaištingai, nesitikint už tai jokio apdovanojimo. Toks yra kario kelias.

KLAUSIMAS:

Ar galės žmogus, perskaitęs apie runas, jomis naudotis taip, kad išaiškintų kažką sau teisingai?

ATSAKYMAS:

Taip. Toks ir yra šių publikacijų tikslas. Po to, kai pristatysime skaitytojams visų 25 Runų aprašymus, pateiksime ir būrimo jomis sistemas.

Esu būrėja Jurga. Buriu Taro kortomis, sudarinėju

Klaustukas

asmeninius horoskopus, prognozuoju ateitį. Savo svetainėje rašysiu apie astrologiją, Taro kortas, runas, chirologiją, ekstrasensoriką, kvapų terapiją, sveiką gyvenimo būdą ir kitus įdomius dalykus.

Norinčius išsiburti kortomis arba turėti asmeninius horoskopus, prašau kreiptis telelefonu Vilniuje 61 09 17 arba mobiliuoju telefonu 8 285 11431

.

Būrėja Jurga