aA
Kompiuterių dalių gamintoja “Via” bendradarbiauja su bendrove “Transmeta” tobulinant dėvimus kompiuterius, kuriuose montuojami “Crusoe” procesoriai. “Via” prezidentas Edas McConaghay teigė, kad “Transmeta” procesoriai pasirinkti todėl, kad vartoja ypač mažai energijos ir praktiškai nekaista, kas labai patogu vartotojui.
“Šis procesorius unikalus tuo, kad programinės įrangos dėka reguliuoja įtampą ir darbinį dažnį, tai reiškia, kad kompiuteris naudoja tiksliai apskaičiuotą energijos kiekį bet kokioje situacijoje”, - teigė E. McConaghay.

Bendrovės ruošiami dėvimi kompiuteriai turės 700 MHz spartos “Crusoe” procesorius ir naudos “Microsoft Windows 2000” programinę įrangą. Bandymus planuojama užbaigti šių metų pabaigoje, o prekiauti dėvimais kompiuteriais tikimasi pradėti 2001 metų pirmajame ketvirtyje.

Šiuo metu kompiuterius bando JAV Luizianos valstijos Karinė policija. Stebima perduodamo vaizdo kokybė, garso retransliavimas.

Jau egzistuojantys “Via” dėvimi kompiuteriai naudojami bendrovėse “Northwest Airlines”, “Nabisco” ir “General Dynamics”.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.