aA
Antrosios sostinės mero Rolando Pakso išlydėtuvės iš savivaldybės jau nebus tokios triukšmingos kaip pernykštės. Premjeru paskirtas R.Paksas brangių dovanų iš savivaldybės darbuotojų šį kartą tikriausiai negaus, jam tik bus įteikta gėlių.
Tikriausiai nebus rengiamas ir atsisveikinimo vakaras.

"Lietuvos ryto" klausimas apie mero išlydėtuves ir dovanas daugeliui savivaldybės darbuotojų sukėlė šypseną - visi prisiminė istoriją apie R.Paksui praėjusių metų pavasarį dovanotą motociklą.

Oficialiai Vilniaus mero pareigas dar einantis R.Paksas atsistatydins šiandien miesto tarybos posėdžio metu. Iš karto prasidės naujojo mero rinkimai.

Realiausiu kandidatu laikomas liberalas Artūras Zuokas.

Pažadėjo tik gėlių

"Gėlių tikrai nupirksime. Gal dar kokį paveikslą ar nuotrauką galima padovanoti, kad mūsų neužmirštų. Daugiau - tikrai nežinau",- paklaustas, ar neketina pirkti dovanos išeinančiam merui, šypsodamasis sakė miesto konservatorių vadovas Algirdas Čiučelis.

Politikas prisipažino irgi pirmiausia prisiminęs istoriją apie R.Paksui dovanotą motociklą.

A.Čiučelis teigė, kad negavo pasiūlymo iš koalicijos partnerių - liberalų ir Lenkų rinkimų akcijos - pirkti bendrą dovaną.

Vilniaus miesto tarybos Liberalų frakcijos vadovas Gintaras Steponavičius patvirtino šiuos konservatoriaus žodžius: "Svarstėme pasiūlymą pirkti kokią nors dovaną. Tačiau apie tai buvo kalbėta tik frakcijos viduje, kitiems prisidėti nesiūlėme. Kokią dovaną pirksime, ar iš viso pirksime - neaišku".

Buvo surengta rinkliava

Šypseną sukėlusi istorija apie R.Paksui dovanotą motociklą praėjusiais metais sukėlė visiškai kitokią reakciją.

Praėjusį pavasarį tapęs konservatorių Vyriausybės vadovu R.Paksas, palikdamas mero postą, gavo dovanų nenaują motociklą "Suzuki Intruder", kainavusį 12 tūkstančių litų. Pinigai buvo surinkti iš savivaldybės darbuotojų bei miesto tarybos narių.

Kai kurie savivaldybės darbuotojai tuomet prisipažino, kad pinigai buvo renkami net neklausiant jų nuomonės apie rinkliavą. Iškilus tokiems faktams, R.Paksas grąžino visus pinigus.

"Lietuvos rytas"