aA
Austrijos funikulieriuje, per kurio gaisrą tunelyje praėjusį savaitgalį žuvo daugiau kaip 150 slidinėtojų, defektai galbūt pasireiškė tik išvažiavus iš pradinės stoties, antradienį paskelbė įvyko aplinkybes tiriantis policijos ekspertas.
"Netrukus po išvykimo, prieš įvažiuojant į tunelį galėjo pasireikšti defektas, kuris galbūt buvo susijęs su gaisru", spaudos konferencijoje sakė Christianas Tischas (Kristianas Tišas). Pasak jo, dar reikia chemiškai ištirti skystį, kuris galbūt yra tepalas ir kuris prieš katastrofą lašėjo iš keltuvo ant bėgių. Analizės rezultatai bus po dienos ar dviejų.

Tyrimui vadovaujantis majoras Franzas Langas (Francas Langas) sakė, kad gaisro priežasties įrodymų ieškoma visoje keltuvo linijoje, taip pat - stotelėse.

Vienoje Kicšteinhorno kalno šlaito stotelėje užantspauduoti trys kambariai, bet, F. Lango žodžiais, tai nereiškia, kad policija ten rado kokių nors akivaizdžių įkalčių. "Mes taip pasielgėme, kad vėliau ištirtume šiuos kambarius", sakė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.