aA
Lietuvos Seimo kontrolierių įstaigos ir Lenkijos Piliečių biuro atstovai sekmadienį Lazdijų pasienio poste surengė pasienio ir muitinės pareigūnų darbo patikrinimą.
Kaip BNS pranešė Seimo kontrolierių įstaiga, "slapta operacija", apie kurią Lietuvoje žinojo vos keli asmenys, surengta, Seimo kontrolierių įstaigos vadovei Leonardai Kuodienei vykstant darbo vizito į Lenkiją.

Pasienio procedūros buvo tikrinamos iš abiejų pusių. Lietuvos pareigūnų darbą stebėjo L. Kuodienė ir Seimo kontrolierė Zita Zamžickienė, Lenkijos - Piliečių biuro ekspertai Tomaszas Gellertas (Tomašas Gelertas) ir Krzystofas Zaleski (Kžištofas Zalenskis).

Kaip BNS antradienį sakė L. Kuodienė, abiejų šalių pasieniečių ir muitininkų darbas buvo įvertintas teigiamai. Vienos transporto priemonės patikrinimas kiekvienoje sienos pusėje užtrukdavo maždaug 15-20 minučių.

Anot L. Kuodienės, buvo konstatuota, kad Lietuvos pasienio procedūros keičiasi "į gerąją pusę". Pasak pareigūnų, patikrinimo metu transporto srautas buvo vidutinio intensyvumo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.