aA
Sekmadienio vakarą grafinių mikroschemų rinkinių gamintoja “nVidia” pateikė išsamesnius duomenis apie pirmąjį savo gaminį, skirtą nešiojamiems kompiuteriams. “Geforce2go” pasirodys kitų metų pavasarį. Pirmiausiai jis bus įdiegtas “Toshiba” kompiuteriuose.
Naujasis mikroschemų rinkinys galimybėmis beveik nenusileidžia asmeniniuose kompiuteriuose naudojamiems “nVidia” gaminiams. “Geforce2go” taip pat vartoja nedaug akumuliatoriaus energijos, teigė bendrovės generalinis direktorius Jen-Hsun Huang. Dalis energijos sutaupoma, kadangi lustas gaminamas pagal naują 0,18 mikrono technologiją. Kai kurios mikroschemos dalys nenaudoja elektros, kol neatliekami svarbūs procesai.

“Nvidia” rimtai nusitaikė į nešiojamų kompiuterių rinką. Bendrovę paskatino sėkminga konkurencija namų kompiuteriams skirtų įrenginių sektoriuje su Kanados grafinių plokščių gamintoja “ATI Technologies”. Pasak Jen-Hsun Huang, nors šiuo metu nešiojami kompiuteriai sudaro apie ketvirtadalį parduodamų kompiuterių, ateityje jų paklausa didės.

Kaip ir “Geforce2 MX”, naujasis mikroschemų rinkinys yra pritaikytas ir “Macintosh” kompiuteriams. Bendrovė pareiškė ketinanti tiekti įrenginius “Macintosh” rinkai, kurioje praktiškai vienvaldis lyderis kol kas yra “ATI Technologies”.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.