aA
Greitai galėsime dėvėti “protingus” drabužius. Pavyzdžiui švarką su įmontuotu mobiliuoju telefonu. Viena D.Britanijos bendrovė sukūrė audinį, kuris galės būti naudojamas drabužių su įvairiais įrenginiais gamyboje.
Medžiaginė klaviatūra
Medžiaginė klaviatūra prijungta prie
“Elektex” specialistai sugalvojo technologiją, kuri leidžia į medžiagą įausti laidus. Taip audinys tampa “protingu”.

Pirmieji medžiaginiai telefonai, klaviatūros pasirodys kitais metais. Naujovė turėtų palengvinti darbą su įvairiais įrenginiais, kurių skaičius kasmet didėja.

Mažos, nuimamos klaviatūros gali būti naudojamos darbui su keliais prietaisais. Vartotojas valdys kišeninį kompiuterį, MP3 grotuvą ar mobilų telefoną spausdamas tuos pačius medžiaginius mygtukus.

“Elektex” teigia, kad naujasis jų gaminys gali būti naudojamas ant bet kokios kieto paviršiaus, o baigus darbą klaviatūrą galima suvynioti ir įsidėti į kišenę.

Naująjį įrenginį bendrovė pristatė šiais metais vykusioje IT parodoje Kanuose. Jos atstovas spaudai teigė, kad jau dabar gauta daugybė užsakymų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.