aA
Į R.Mikutavičiaus nužudymo istoriją bandoma įpainioti Kauno dvasininkus.
Apvogti kunigą Ričardą Mikutavičių ir jį sukompromituoti užsakė kiti dvasininkai. Tokią savo gynybos versiją vakar Vilniaus apygardos teisme pateikė R.Mikutavičiaus nužudymo organizatoriumi laikomas 46 metų Vladas Beleckas.

"Pažeminti R.Mikutavičių man pasiūlė dabartinis Vilijampolės kunigas Jonas Bujokas. Jei jūs būtumėte girdėję jo žodžius, dar ne tą padarytumėte", - teigė V.Beleckas.

Antradienį išsakyta V.Belecko gynybos versija nebuvo netikėta. Apie kunigo J.Bujoko spaudimą jis buvo užsiminęs ir per tardymą. Jo kaltinimai buvo patikrinti ir atmesti.

"Kaip galima taip kalbėti ir kliedėti, jeigu mes gyvenime niekada nebuvome susitikę ir aš jo nepažinojau, - vakar "Lietuvos rytui" Kaune teigė Vilijampolės Šv.Juozapo bažnyčios 48 metų klebonas Jonas Bujokas. - Galėčiau pasakyti V.Landsbergio žodžiais - kliedesiai, ir tiek".

Kunigas prisipažino iš karto buvęs informuotas, kad, liudydamas teisme, V.Beleckas jį apkaltino nebūtais dalykais: "Taip, man pranešė - labai skaudu".

Ši informacija klebono nenustebinusi, nes praėjusiais metais jį dėl tų pačių V.Belecko kaltinimų apklausė Generalinės prokuratūros prokuroras Rolandas Tilindis.

"Prokuroras tada pasakė, kad būčiau ramus, nors nežinia kokių fantazijų V.Beleckas imsis teisme", - susijaudinęs kalbėjo J.Bujokas.

"Lietuvos rytas"