aA
Su Hubble teleskopu dirbantys astronomai visiems pasaulio gyventojams suteiks galimybę patiems parinkti kitą stebėjimo objektą.
Prieš 10 metų pradėtas naudoti Hubble teleskopas pasauliui suteikė galimybę atsisėsti į pirmąją eilę prieš milžinišką ekraną į kosminę erdvę. Kiekvieną dieną jis pateikia tiek nuotraukų, kad jų užtektų visai enciklopedijai.

Netrukus "Hubble palikimo projektui" žmonės galės pradėti siųsti savo pageidavimus dėl objekto, kurį reikėtų stebėti teleskopu. Savo pageidavimus visi norintieji galės palikti oficialioje projekto internetinėje svetainėje iki birželio 6-osios.

Daugiausiai balsų surinkęs visatos objektas bus stebimas rugpjūčio mėnesį, o spalvotos jo nuotraukos bus išplatintos spalį.

Beje, yra tam tikri balsavimo apribojimai, t.y. negalima rinktis objektų iš saulės sistemos, pavyzdžiui planetų ar asteroidų. Tačiau stebimos gali būti žvaigždės, galaktikų spiečiai, objektai gretimose galaktikose.

Tai jau trečias kartas, kai visuomenė galės išreikšti savo pageidavimus dėl to, kas turi būti stebima per Hubble teleskopą. Ankstesniojo 'balsavimo' nugalėtoja buvo Poliarinio žiedo galaktika.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.