aA
Kandos policijos pareigūnei, norėjusiai padėti dviem neblaiviems pagyvenusiems vyriškiams, svirduliavusiems visai šalia intensyvaus judėjimo autostrados, pastarieji atsidėkojo kiek neįprastu būdu – pavogdami jos patrulinį automobilį.
Pareigūnė pastebėjo du vyriškius, svirduliuojančius "pavojingai arti" vieno iš intensyviausių Kanados 401-ojo greitkelio, prieš vidurnaktį.

Pagalvojusi, kad greičiausiai sugedo vyriškių automobilis, pareigūnė nusprendė jiems padėti ir sustojo, teigė policijos atstovas, seržantas Dave’as Durantas.

Įsodinusi į savo patrulinį automobilį 55 metų vyriškį, pareigūnė nuskubėjo ieškoti kito 61 metų vyro, tuo metu nulingavusio į šalia kelio buvusį mišką. Grįžusi su pastaruoju, ji neberado savo patrulinio automobilio.

Netrukus į įvykio vietą atvyko kitas policijos ekipažas, kuris leidosi vytis bėglį. Po kelių minučių šalikelėje buvo rastas tuščias nuvarytas patrulinis automobolis. Policijos šuo atsekė bėglį, besislapsčiusį netoliese buvusiuose krūmuose.

Policijos atstovo teigimu, patrulinio automobilio vagystė yra per daug kraštutinis būdas siekiant išvengti kaltinimų, dėl pasirodymo viešoje vietoje neblaiviam. "Pažvelgus į bausmę, kuri jam gresia dabar, jo elgesys atrodo tikrai absurdiškas,” teigė Durantas.

55 metų vyriškiui pateikti kaltinimai dėl policijos automobilio vagystės vei kitų nusižengimų. 61-erių metų jo draugui už pasirodymą viešoje vietoje neblaiviam gresia tik bauda iki 55 JAV dolerių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.