aA
“Formulės –1” pilotas britas Davidas Coulthardas tik nesunkiai susižeidė antradienį centrinėje Prancūzijoje nukritus lėktuvui, pranešė vietinio oro uosto atstovė. Avarijos metu du žmonės žuvo.
Coulthardas skrido privačiu “Lear Jet” lėktuvu. Netikėtai sugedus varikliui, pilotas ketino priverstinai nutupdyti lėktuvą Lijono Satolas oro uoste, tačiau pakeliui jis nukrito ir užsidegė.

Avarijos metu žuvo pilotas ir jo padėjėjas.

Kitiems trims nukentėjusiems keleiviams – Coulthardui, jo sužadėtinei bei asmens sargybiniui – iš pradžių buvo skubiai suteikta pirmoji pagalba, vėliau jie nugabenti į Lijono Edouardo Herrioto ligoninę.

“Jie labiau išsigando nei susižalojo,” teigė oro uosto atstovas.

Coulthardą apžiūrėję gydytojai patvirtino, kad lenktynininko būklė iš tikrųjų “nesukėlė jokių rimtesnių rūpesčių”, tačiau jam dar teks parą praleisti ligoninėje.

Lėktuvas iš Didžiosios Britanijos skrido į Nicą, tačiau dėl netikėtų variklio gedimų lėktuvo pilotai buvo privesti paprašyti leidimo nutūpti Lijone.

Coulthardas, kuris praeitą savaitę Silverstone’o lenktynių trasoje buvo pirmasis, užima antrąją vietą bendroje "F-1" lenktynių įskaitoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.