aA
JAV gynybos advokatui, teisme teigusiam, kad net ir Jėzus naudojosi prostitučių paslaugomis, kaltintojai priminė, kad Jėzus, priešingai nei kaltinamasis, nebuvo lygtinai išleistas į laisvę.
Advokatas Josephas Humpolickas teisme gynė Fredericką Spikesą, kaltinamą sulaužius lygtinio paleidimo į laisvę sąlygas. Anksčiau vyriškis buvo teistas už bandymą papirkti žemesniosios instancijos tesimo pareigūnus.

Teisėjo teigimu, kaltinamasis, naudojęsis prostitučių paslaugomis, pažeidė vieną iš lygtinio paleidimo iš kalėjimo sąlygų.

Po Humpolicko argumento, kad “netgi Jėzus linksminosi su prostitutėmis", kaltintojas Teris Burnside’as atkirto: “Tačiau Jėzus nebuvo lygtinai išleistas į laisvę."

Teisėjas Gary Yostas tam pritarė ir nuteisė Spikesą 11-ai mėnesių kalėjimo. Kalbėdamas apie savo gynybinę taktiką, Humpolickas prisipažino: “Aš juk turėjau imtis kokių nors priemonių, kad padėčiau savo klientui."

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.