aA
Internete pasirodė naujas programinis įrankis, skirtas rengti panašioms, tačiau gerokai pavojingesnėms atakoms nei tos, kurios vasarį pakenkė “Yahoo” ir kitoms interneto svetainėms.
Naujasis įrankis pavadintas "Mstream," ir yra skirtas “paskirstytoms atsisakymo aptarnauti” atakoms rengti.

Tokios atakos metu programuotojas slaptai įkelia programinę įrangą į šimtus ar tūkstančius kompiuterių, ir nurodytu laiku ji siunčia duomenis į taikinį. Dėl didelio duomenų srauto taikinys tampa neprieinamas kitiems interneto vartotojams.

Nors “Mstream” kol kas tėra ankstyvoje kūrimo stadijoje, jis yra žymiai galingesnis nei anksčiau tokioms atakoms naudoti įrankiai, teigia Vašingtono universiteto kompiuterių centro administratorius Dave Dittrichas.

Naujoji programa pirmiausia pranašesnė prieš anksčiau naudotus įrankius tuo, jog surengti sėkmingai atakai reikia mažiau kompiuterių. Be to, “Mstream” gali pakenkti ne tik taikiniui, bet ir kompiuterių, kurie naudojami atakai, tinklui.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.