aA
Pirmadienio vakarą į Vilniaus oro uosto pasienio kontrolės punktą (PKP) iš Didžiosios Britanijos vienu reisu grąžinta didžiausia šiemet nelegaliai toje šalyje dirbusių Lietuvos piliečių grupė.
Reisu iš Londono sugrąžinta 20 asmenų: 8 Šiaulių miesto ir rajono gyventojai, 5 kauniečiai, po vieną Jonavos, Marijampolės, Mažeikių, Kelmės, Šilutės, Kybartų ir Palangos gyventoją.

Grąžintųjų amžius - nuo 20 iki 46 metų. Dažniausiai iš Didžiosios Britanijos išsiunčiami asmenys, kurių amžius yra iki 30 metų - tokių esti apie 80 proc.

Pastarojoje grąžintųjų grupėje yra tik 3 moterys. Paprastai moterų iš Didžiosios Britanijos išsiunčiama dukart mažiau nei vyrų.

Kaip pranešė Pasienio policijos departamentas, per apklausas visi grąžintieji nurodė, kad dirbo Pyterboro (Peterborough) mėsos perdirbimo ir vaisių fabrikuose.

Visi jie teigė, kad į Didžiąją Britaniją išvyko praėjusių metų pabaigoje arba šių metų pradžioje.

Po apklausos visi piliečiai paleisti.

Šiemet Vakarų Europos ir Skandinavijos šalys į Lietuvą grąžino ar neįleido 909 jos piliečių. Vien iš Didžiosios Britanijos grąžinti 457 asmenys.

Per keturis šių metų mėnesius į Vilniaus oro uosto PKP grąžinti 786 Lietuvos piliečiai, kiti - į Kauno oro uosto PKP ir Klaipėdos jūrų uostą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.