aA
Prieš tris savaites žuvusio garsaus kompozitoriaus, dirigento, akordeonininko ir pedagogo Miko Vaitkevičiaus žmona Onutė Vaitkevičienė neatlaikė įtampos – penktadienį ligoninėje užgeso moters gyvybė. Dėl jos sukeltos avarijos lapkričio 10-ąją žuvo M.Vaitkevičius.
laidotuvės, žvakė, gedulas
laidotuvės, žvakė, gedulas
© D.Tunkūno nuotr.
68 metų kompozitoriaus žmonos gyvybė užgeso penktadienį vakare, kai ją iš Antakalnio ligoninės į Antakalnio klinikų reanimacijos skyrių vežė greitosios pagalbos automobiliu. Moteris į ligoninę buvo atsigulusi dėl pablogėjusios sveikatos.

O.Vaitkevičienės artimieji patvirtino, kad maestro žmona į ligoninę atsigulė sunegalavus širdžiai. Manoma, kad moteris neatlaikė vidinės įtampos – ji galėjo save kaltinti dėl vyro žūties.

„Labai išgyvename dėl šios netekties, tačiau dabar jai bus geriau“, - sakė su O.Vaitkevičiene daug bendravusi televizijos režisierė Laima Lingytė. Pasak jos, kompozitoriaus žmona bus laidojama trečiadienį.

M.Vaitkevičius žuvo lapkričio 10-osios vakare, kai važiavo į namus po 75-ojo jubiliejaus proga surengto koncerto iš Lietuvos nacionalinės filharmonijos. O.Vaitkevičienės vairuojamas „VW Golf“ Naugarduko ir Mindaugo gatvių sankryžoje nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio automobilio „Nissan“. Po susidūrimo maestro žmonos vairuojamas automobilis nuskriejo nuo kelio, trenkėsi į stulpą ir, apsisukęs 180 laipsniu kampu, sustojo už keliolikos metrų tiesiai priešais Vilniaus universiteto Chemijos fakulteto pastatą.

Per avariją buvo sužalota kompozitoriaus žmona ir drauge važiavęs dainininkas Adolfas Jarulis bei kito automobilio keleivis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.