aA
Vytautas Navikas, AB "Lietuvos draudimas" Informacinių technologijų centro direktorius, teigia, kad bendrovė jau pasirinko finansų apskaitai bei turto draudimui skirtus programinius paketus.
Iš finansų apskaitos programinės įrangos, kurią "Lietuvos draudimui" siūlė "Oracle", SAP, "Visma Business", "Solomon", "Navision" atstovai, bendrovė išsirinko "Navision".

Dėl jos diegimo sutartis planuojama pasirašyti su AB "Alna" bei UAB "Sonex".

Tuo tarpu programinį paketą ne gyvybės draudimui tvarkyti bendrovė rado užsienyje. Tai Danijos kompanijos TIA, kurią įsigijo IBM, programinė įranga, sukurta "Oracle" duomenų bazių pagrindu.

Anot p. Naviko, dėl jo diegimo su danais dar nesusitarta. Iki šio turto draudimui skirtą programinį paketą turėjo vienas "Lietuvos draudimo" skyrius, nauja programinė įranga, p. Naviko teigimu, leis sujungti tiesiogine linija 48 bendrovės filialus su keliais šimtais darbo vietų.

Pasirinktai programinei įrangai kartu su nauja kompiuterine bei tinkline įrangomis "Lietuvos draudimas" numato išleisti 15 mln. Lt.

"Mes pasirinkome paketus, dabar reikės sudaryti sutartis su jų diegėjais, su tinklo įrangos tiekėjais, pasirūpinti ryšio linijomis tarp kiekvieno Lietuvos miesto", – kompiuterizacijos planus atskleidė p. Navikas.

"Verslo Žinios"