aA
Olandija šeštadienį vis dar buvo ištikta šoko po to, kai vakar pietvakarių Olandijos miestelio pradinėje mokykloje buvo nužudytas aštuonerių metų berniukas.Visi olandų laikraščiai šią kraupią istoriją įdėjo į pirmuosius puslapius, daugelis klausė, kaip ir kodėl tai galėjo nutikti. Tai pirmas toks incidentas Olandijos pradinėje mokykloje.
"Šiurpą keliantis nužudymas mokykloje", - skelbė stambus užrašas pirmajame populiaraus dienraščio "De Telegraaf" puslapyje. Laikraštyje rašoma apie šoką patyrusius Hogerheidės mokyklos darbuotojus, kurie dabar savęs klausia "Kodėl būtent Jesse?".

"Jesse buvo toks puikus vaikas", - pasak populiaraus laikraščio "Algemeen Dagblad", sakė žuvusio berniuko kaimynai.

Netoli sienos su Belgija esančios Hogerheidės pradinėje mokykloje Jesse Dingemansas penktadienį buvo rastas su žaizdomis kaklo srityje. Pasak mokyklos darbuotojų, tuo metu, kai visi jo bendramoksliai buvo aktų salėje, jis vienas nuėjo į klasę kažko pasiimti. Jo ieškoti išėjusi mokytoja rado jį mirštantį ant grindų.

Policija penktadienį sulaikė 22 metų vyrą, tačiau kol kas nekomentavo užpuolimo motyvų ir nesakė, kokį ginklą naudojo užpuolikas. Įtariamasis pirmadienį stos prieš teismą, kur bus priimtas sprendimas dėl tolesnio jo sulaikymo.

Mokykla bus atidaryta visą savaitgalį, specialiai pasamdyti konsultantai kalbėsis su vaikais ir jų tėvais, o sekmadienį vietos bažnyčia laikys mišias berniuko atminimui.

Kaip pranešė naujienų agentūra ANP, kelios interneto svetainės, kuriose galima pareikšti užuojautą, šeštadienį sulaukė tūkstančių žmonių laiškų. Daugelis jų sakė esą sukrėsti dėl to, kad tokie dalykai galėjo nutikti Olandijoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.