aA
Vakar Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato įvykių suvestinėse vėl sušmėžavo incidentas, kurio metu buvo panaudotas šaunamasis ginklas. Laimė, šįkart ne tik ginklas, bet ir pats įvykis buvęs kur kas menkesnio kalibro, nei neseniai Kauną sudrebinę rezonansiniai susišaudymai.
pistoletas, šauti, ginklas
© Corbis
Paaiškėjo, kad būdamas neblaivus ginklu konfliktą išspręsti mėginęs Kauno rajono savivaldybės darbuotojas sužalojo merginą.

Į Pramonės prospekte 24-uoju numeriu pažymėtą daugiabutį policijos pareigūnus ketvirtadienį, apie 16.45 val., iškvietė kaimynai, kurie išgirdo viename butų paleistą seriją šūvių. Gyventojai baiminosi, kad už sienos pasigirdęs triukšmas bei jį palydėję šūviai neprišauktų tragiškų pasekmių.

Vos po kelių akimirkų į įvykio vietą atskubėjo tądien Dainavos mikrorajone patruliavę policijos pareigūnai. Nuėję į nurodytą butą patruliai jo virtuvėje rado 24-erių metų Jūratę L., kuriai kaklo srityje matėsi kraujuojanti žaizda. Netrukus išaiškėjo, kad sužalojimas yra šautinio pobūdžio.

Gretimame kambaryje ant lovos sėdėjo ir tarsi pareigūnų jau laukė neblaivus 47-erių metų Valerijus S., kuris prisipažino nesusitvardęs ir neva netyčia paleidęs kelis šūvius iš turėto šešių milimetrų kalibro šratinio “Alfa 620” markės revolverio. Ginklas gulėjo ant stalo priešais jį. Vyriškis prasitarė supratęs, ką padarė, todėl po to, kai panaudojo turėtą revolverį, jis padėjo ginklą ant stalo ir atsisėdęs laukė, kol atvyks pareigūnai jo sulaikyti.

Pareigūnai pristatė jį į arčiausiai esantį Dainavos policijos komisariatą, kur šauliui buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis - 1,97 promilės. Paaiškėjo, kad ginklu švaistęsis neblaivus vyriškis dirba Kauno rajono savivaldybėje budėtoju. Neatmetama, kad ginklą jis galėjo naudoti ne tik savigynos, bet ir darbo reikalais.

Apklausos metu teisėsaugininkai sužinojo, kad svaigiųjų gėrimų padauginęs vyriškis susikivirčijo su savo sugyventine. Nesibaigiant žodiniam konfliktui, kantrybės netekęs įkaušęs Vladimiras S. nuėjo iki savo lovos ir išsitraukė po pagalve laikytą mažojo kalibro revolverį.

Nenuostabu, kad po tokio akibrokšto išsigandusi jo sugyventinė mėgino atimti ginklą, todėl žodinis barnis tuoj pat peraugo į agresyvoką susistumdymą ir netgi grumtynes, o netrukus kambaryje nuaidėjo šeši ar septyni šūviai. Išgirdusi šaudant, į incidento vieta tapusį kambarį įbėgo moters dukra, o kaip tik tuo momentu, Vladimiro S. tikinimu, netyčia vėl buvo iššauta ir dar vienas paleistas šratas atskriejo bei pataikė merginai į kaklo sritį prie pat peties.

Greitosios pagalbos medikai pristatė nukentėjusiąją į Kauno medicinos universiteto klinikų Chirurgijos skyrių. Čia merginai buvo suteikta būtina pagalba. Anot medikų, sužalojimai tik per laimingą atsitiktinumą nebuvo sunkūs, todėl pavojus Jūratės L. gyvybei negresia.

Tuo tarpu sugyventinės dukrą sužalojęs vyriškis po apklausos ikiteisminį tyrimą dėl įvykio pradėjusiame Dainavos policijos komisariate buvo nugabentas į Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato areštinę.