aA
Siaubo filmus primenančių vaizdų Melnragėje nebematyti.Gyvenvietę užplūdusius žiurkės buvo išnuodytos. Tačiau Melnragės gyventojai spėja, kad kai kurie graužikai galėjo pasislėpti saugesnėse gūžtose netoliese.
Žiurkė
Žiurkė
© Reuters/Scanpix
Bus budrūs

Melnragės-Girulių seniūnė Vanda Dorčienė „Klaipėdai“ pasakojo, kad ištisą savaitę kiekvieną rytą eina į sklypą, kuriame buvo užsiveisęs žiurkių židinys. Nei nunuodytų, nei gyvų graužikų čia nebėra.

„Vištos yra išpjautos. Kieme pribarstyta nemažai nuodų. Žiurkes užveisusios senutės dukra į kiemą neleidžia nei šuns, nei katino. Bijo, kad naminiai gyvūnai neprisiragautų žiurkių nuodų, - pasakojo seniūnė. - Kol kas atrodo, kad graužikai išnyko. Tačiau negalime būti visiškai ramūs. Žiurkės gudrios, gali būti, kad jos pasislėpė netoliese ir toliau dauginasi. Reikia būti budriems“, - tikino ji.

Matė dvi žiurkes

Audros gatvės gyventojai, kur buvo užsiveisę daugiausiai graužikų, tikina, kad visus išgąsdinusių gyvių Melnragėje nebėra.

Tačiau užvakar viena melnragiškė savo akimis matė dar dvi per kiemą pralekiančias žiurkes. Šie du graužikai buvo vieninteliai matyti per visą savaitę.

Prieš septynias dienas visuose kiemuose melnragiškiai išbarstė kelias dėžes žiurkių nuodų. Už tūkstantį litų jų padovanojo bendrovė „Dezinfa“.

Seniūnė sakė stebėsianti visas vietas, kur žiurkės galėtų susisukti naują gūžtą. Bus surinktos šiukšlių kupetos, nugriautos nelegalios pašiūrės.