aA
„Kuriozinė situacija“, - Vilniaus apygardos teismo posėdyje prisipažino prokurorė Daiva Baliukonienė. Į kaltinamųjų suolą sėdo 45 metų vilnietis Viktoras Beinoris, kurį policijos pareigūnai sulaikė girtutėlį prie baro „Gramutė“ Vilniaus Senamiestyje.
kulkos, šautuvas, pistoletas
© Corbis
Liudytojais į teismą iškviesti policijos pareigūnai pasakojo, kad vidury dienos jie prie baro pamatė „visiškai girtą“ vyrą su maišeliu rankose. Priėję arčiau pareigūnai su juo negalėjo susikalbėti, todėl nusprendė patikrinti, ką jis laiko maišelyje. O jame – tikras lobis: net 340 įvairaus kalibro šovinių!

Neblaivus vyriškis buvo uždarytas į areštinę. Kitą rytą išsiblaivęs jis papasakojo, kad šovinius rado sandėliuke, kuris anksčiau priklausė sovietų kariuomenės karininkui. Kodėl išvakarėse nešėsi šovinius, sulaikytasis negalėjo paaiškinti. Vyras tik teisinosi, kad šaudmenis nešęs atiduoti į komisariatą, tik neva per girtumą pastato neradęs...

Vilniaus apygardos teismas pasigailėjo V.Beinorio ir realios laisvės atėmimo bausmės jam neskyrė. Užtat vyriškis negalės metus po 18 valandos darbo dienos ir poilsio bei švenčių dienomis lankytis restoranuose ir baruose, kur prekiaujama alkoholiniais gėrimais.

V.Beinoris negalės ne tik girtauti – jam teismas nurodė neatlygintiniai išdirbti šimtą valandų sveikatos priežiūros globos ir rūpybos įstaigose.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.