aA
Žemės ūkio ministrę Kazimierą Prunskienę bandęs apvogti aštuoniolikmetis Aleksandras Karpovas į laisvę neišeis. Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį atmetė tris kartus teisto vilniečio prašymą paleisti į laisvę, kol jo byla nebus pradėta nagrinėti teisme.
Kazimira Prunskienė
Kazimira Prunskienė
© DELFI (D.Augūnaitės nuotr.)
A.Karpovui prokurorai taip pat yra pareiškę įtarimus dėl vagystės iš advokato Aurimo Mieželaičio kontoros. Šioje byloje įtariamuoju patrauktas ir kartą teistas 22 metų Nikolajus Popovas. Jo teismas taip pat neišleido į laisvę.

Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros atliekamame ikiteisminiame tyrime nustatyta, kad A.Karpovas veikė N.Popovu bei galimai dar vienu nenustatytu asmeniu. Jie brovėsi į bendrovių biurus ir vogdavo vertingus daiktus.

Žemės ūkio ministrės buto sostinės Užupio rajono Krivių gatvėje A.Karpovui nepavyko apiplėšti, nes K.Prunskienė atsibudo. Politikė policijai pasakojo, kad iš miego ją pažadino dūžtančio stiklo garsas, o vėliau, išgirdusi žmogaus žingsnius, ji pašoko iš lovos ir pravėrusi duris sušuko: „Kas čia, po galais!“

Juos išgirdęs, plėšikas iš svetainės nubėgo į buto koridorių. Kai į jį nuėjo K.Prunskienė, vagis jai dideliu žibintuvėliu šviesdamas į akis, iššoko pro akmeniu išdaužtą langą.

„Paskui atidariau laiptinės duris ir sušukau „vagys!“, tačiau kaimynai kietai miegojo. Tada paskambinau anūkams, kurie gyvena toje pačioje laiptinėje, tik penktame aukšte“, - DELFI yra pasakojusi ministrė.

Anot jos, šalia anūkų gyvena ir policijos pareigūnas, kuris paryčiais kaip tik ruošėsi eiti į darbą. Išgirdęs kaimynės pranešimą apie vagystę, pareigūnas išbėgo į balkoną, tačiau pro jį pamatė tik vagių paliktas kopėčias, kurios buvo atremtos į K.Prunskienės buto terasą, ir nurūkstantį nusikaltėlių automobilį.

Sprukdamas nuo ministrės, vienas nusikaltėlių tesudaužė kelias vazas ir vieną „anūkų dovanotą modernaus dizaino žvakidę“. „Ypač gaila vienos sudaužytos vazos, kurią man padovanojo buvęs Kazachstano ambasadorius“, - DELFI yra sakiusi K.Prunskienė.

„Čia ne aš, čia ne aš“, - teisinosi po nepavykusios K.Prunskienės buto vagystės policijos pareigūnų sulaikytas kelis kartus teistas A.Karpovas. Tačiau jo kaltę patvirtino rasti pirštų atspaudai. Savo bendro jis lig šiol neišdavė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.