aA
Blogas seksas - nieko gera, tačiau galbūt ne tuo atveju, kai už jį gauni apdovanojimą, nes bent du rašytojai, į kuriuos komisija atkreipė dėmesį už "blogą seksą grožinėje literatūroje", savo nusivylimo neparodė. Neprestižinis Blogo sekso grožinėje literatūroje apdovanojimas, kurį organizatoriai vadina "labiausiai bauginančiu", trečiadienio vakarą buvo įteiktas per ceremoniją klube "In & Out" prestižiniame Londono rajone.
Pora, seksas
Pora, seksas
© Corbis/Scanpix
Amerikiečių dainininkė Courtney Love apdovanojimą įteikė pradedančiam rašytojui Iainui Hollingsheadui ir jo knygai "Dvidešimt su kažkiek" (Twentysomething) už "fragmentą, laikomą pačiu nereikalingiausiu kitais atžvilgiais puikiame romane".

Organizatoriai iš žurnalo "Literary Review" redakcijos sakė, kad I.Hollingsheadas pagrindinį varžovą Timą Willocksą ir jo "Religiją" (The Religion) įveikė dėl "kelnių iškilimo".

"Džiaugiuosi, kad esu pats jauniausias "Literary Review" apdovanojimo už blogą seksą laureatas, - sakė 25 metų I.Hollingsheadas. - Tikiuosi, kad laimėsiu jį kasmet".

Dabar I.Hollingsheadas priklauso rinktinių rašytojų klubui, tarp kurio narių yra Tomas Wolfe'as ir Sebastianas Faulksas.

Laureatas atsiėmė statulėlę "Seksas 6-ajame dešimtmetyje" ir šampano butelį. Tarp pagrindinių jo varžovų buvo ir Thomas Pynchonas, Willas Selfas ir Irvine'as Welshas.

Komisija paskelbė vaizdingas ištraukas iš romano "Dvidešimt su kažkiek", kuriose minimi dejavimai, niurnėjimai, spiegimai ir "pralekiantys vienas su kitu nesusiję vaizdiniai ir milijono dalelyčių sprogimai".

Šį apdovanojimą įsteigė tuometinis "Literary Review" redaktorius Auberonas Waugh, 20 amžiaus britų rašytojo Evelyno Waugh sūnus.

Jau keturioliktus metus teikiama premija siekiama "atkreipti dėmesį į nemokšišką, neskoningą, dažnai mechanišką ištęstų sekso aprašymų ... naudojimą šiuolaikiniame romane ir nuo to atgrasyti".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.