aA
JAV vyriausybė ketvirtadienį perspėjo privačias Amerikos finansų tarnybas, kad "al Qaeda" paragino nuo penktadienio rengti atakas prieš vertybinių popierių biržas internete ir bankininkystės tinklalapius, pranešė vienas šaltinis.
Internetas, technologijos
Internetas, technologijos
© Corbis/Scanpix
Su šiuo perspėjimu susipažinęs šaltinis teigė, kad karinė islamistų grupuotė siekia įsilaužti ir sunaikinti JAV finansinių tinklalapių duomenų bazes.

Teritorinio saugumo departamentas patvirtino, kad buvo paskelbtas toks perspėjimas, tačiau pažymėjo, kad nėra pagrindo manyti, jog ši grėsmė yra tikėtina.

JAV Pasirengimo kompiuteriniams incidentams komanda išleido "pranešimą industrijos tarpininkams", nurodė minėto departamento atstovas spaudai Russas Knocke`as.

Perspėjime teigiama, kad "al Qaeda" ragina nuo šio penktadienio visą gruodį rengti kompiuterines atakas, keršijant už tai, kad Jungtinės Valstijos Gvantanamo bazėje Kuboje laiko įtariamuosius terorizmu.

"Jie siekia, kad žmonės atsisakytų paslaugų", - teigė Teritorinio saugumo departamento atstovas spaudai, nesutikęs atskleisti savo pavardės.

Kitas su perspėjimu susipažinęs šaltinis nurodė, kad šį raginimą paskelbė grupuotė, pasivadinusi "Anhiar al-Dollar". Jos pastangos susijusios su "al Qaeda" ir skirtos tam, kad būtų atkeršyta už "brolius musulmonus kryžininkų Gvantanamo stovykloje", pažymėjo šaltinis.

Finansinės bendruomenės reakcija buvo nebyli, vertybinių popierių biržos į šią grėsmę taip pat beveik nereagavo.

Atstovų rūmų narys, respublikonas Peteris Kingas, pirmininkaujantis Atstovų rūmų Teritorinio saugumo komitetui, pažymėjo, kad "dėl šio perspėjimo nėra ko panikuoti, tačiau jis bus labai kruopščiai patikrintas".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.