aA
Pereinamojo laikotarpio ekonomikos instituto direktoriaus Jegoro Gaidaro apsinuodijimas, gydytojų nuomone, nėra natūralus, pareiškė spaudos konferencijoje ekspremjero atstovas spaudai Valerijus Natarovas. "Gydytojai nemato natūralių apsinuodijimo kokiomis nors žinomomis medžiagomis priežasčių", - sakė jis ketvirtadienį žurnalistams.
Jegoras Gaidaras
Jegoras Gaidaras
© Reuters/Scanpix
Tačiau medikai dar nenustatė, kokia medžiaga sukėlė apsinuodijimą.

Rusijos specialistai paprašė informacijos kolegų iš Dublino ligoninės, į kurią pirmiausia buvo nuvežtas J.Gaidaras, tačiau galutines išvadas dėl ekspremjero ligos priežasčių galės paskelbti ne penktadienį, kaip žadėta, bet kitos savaitės pradžioje, išanalizavę Airijos medikų informaciją.

Pasak buvusio premjero, jis susirgo papusryčiavęs ten, kur buvo atsistojęs, netoli Dublino. Jis beveik negalėjęs judinti rankų ir kojų ir beveik visą popietę turėjo gulėti.

Airijoje jis dalyvavo konferencijoje nacionaliniame universitete Meinute ir maždaug 10 minučių sugebėjo atsakinėti į klausimus apie savo knygą "Imperijos žūtis: pamokos dabarties Rusijai", o paskui turėjo išeiti iš salės.

J.Gaidaras buvo pirmasis posovietinis Rusijos premjeras, o dabar vadovauja Pereinamojo laikotarpio ekonomikos institutui, įsikūrusiam Maskvoje. Laikraštis jį apibūdina kaip nuosaikų Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritiką.

Beje, Kremlius pranešė, kad V.Putinas ketvirtadienį telefonu kalbėjosi su J.Gaidaru ir palinkėjo jam kuo greičiau pasveikti.

J.Gaidaro duktė Marija Gaidar radijo stočiai "Echo Moskvy" sakė, kad jos tėvas jaučiasi žymiai geriau, bet dar tebėra ligoninėje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.