aA
Speciali komisija nustatė, kad Panevėžio Muzikiniame teatre praėjusį šeštadienį įvykusio nelaimingo atsitikimo priežastis - nekokybiškai atlikti remonto darbai.
Šeštadienio vakarą, vaidinant muzikinę komediją "Brangioji Pamela, arba kaip nukepti mums senutę", neišlaikė pakabinamųjų lubų konstrukcijos ir nukritusios devynios lubų plokštės nesunkiai sužalojo penkis žiūrovus.

Penktadienį speciali komisija nustatė, kad nelaimė įvyko dėl nekokybiško remonto, kuris buvo atliktas be statybos inspekcijos leidimo. Nustatyta, kad pakabinamų lubų tvirtinimas galėjo atlaikyti tik 5 kartus lengvesnę konstrukciją. Komisija taip pat nustatė, kad pakabinamos lubos buvo netinkamai eksploatuojamos.

1996 metais buvusiame "Versmės" kino teatre įsikūrusio Muzikinio teatro remontui buvo skirta 15 tūkst. litų. Darbuotojai taupumo sumetimais tuomet nemažai statybos darbų atliko patys, tik salės remontas buvo patikėtas specialistams.

Šiemet Muzikinio teatro vadovas Vidmantas Kapučinskas prašė s avivaldybės pinigų remontui, tačiau lėšų atsirado tik prakiurusia m stogui sutaisyti. Buvo paskirta 15 tūkst. litų, už kuriuos visai neseniai buvo užlopytos stogo skylės.

Išvadas pateikusią komisiją sudaro Panevėžio apskrities Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos tarnybos, Valstybinės darbo inspekcijos Panevėžio skyriaus, savivaldybės Kapitalinės statybos skyriaus, AB "Panevėžio statybos trestas", "Panevėžio miesto projektas" atstovai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.