aA
Lietuvos mobiliųjų telefonų ir žaidimų prekybos bendrovė "Akelotė ir Ko" pirmoji pradėjo platinti lietuviškai įgarsintus kompiuterinius žaidimus.
Šiais metais "Akelotė ir Ko" jau įgarsino tris kompiuterinius žaidimus: "Nežiniuko raštai", "Leopoldo vasarnamis" ir "Hired Team: Trial".

Bendrovės direktorius Ramūnas Davidavičius BNS sakė, kad kompiuterinių žaidimų vaikams lietuviškai jau parduota maždaug 1,5 tūkstančio.

"Žaidimas "Hired Team" yra pats naujausias bendrovės produktas, tačiau jau pavyko parduoti maždaug 200 šių žaidimų", sakė R. Davidavičius.

Jis nenorėjo nurodyti, kokia suma investuota į kompiuterinių žaidimų adaptaciją lietuviškai rinkai, tačiau, anot jo, investicijos atsipirks pardavus 1,5 tūkst. "Hired Team" žaidimų.

"Akelotės ir Ko" direktorius sakė, kad iki Naujųjų metų Lietuvos rinkai planuojama pateikti dar penkis kompiuterinius žaidimus.

"Kompiuteriniai žaidimai visame pasaulyje bendrovėms duoda didžiulį pelną, mes orientuojamės į ateitį ir tikimės, kad tai perspektyvi sritis", teigė R. Davidavičius.

Bendrovės "Akelotė ir Ko", įkurtos 1997 metais, pagrindinės veiklos sritys - mobiliųjų telefonų pardavimas ir priežiūra, didmeninė ir mažmeninė prekyba telefonų priedais bei licencijuotais kompiuteriniais žaidimais, mažmeninė prekyba kompiuterine technika.

Bendrovė nuo šių metų pradžios pradėjo prekiauti licencijuotais kompiuteriniais žaidimais. Pasirašytos tiesioginės sutartys su žaidimų gamintojais Rusijoje, bendradarbiaujama su bendrovėmis BUKA ir 1C.

BNS