aA
Lygių galimybių kontrolierė pradėjo naują tyrimą dėl seksualinio priekabiavimo vienoje sostinės statybos bendrovėje, nes anksčiau dėl to pasiskundusi vilnietė papildomai pateikė naujų garso įrašų.
Dokumentai, popierius, ofisas, ranka
© Corbis/Scanpix
„Mergina pateikė naujų garso įrašų, todėl pradėjome naują tyrimą. Moterų ir vyrų lygių galimybių įstatymas tą daryti leidžia“, – teigė Lygių galimybių kontrolierė Aušrinė Burneikienė.

Ankstesnis vilnietės skundas buvo išnagrinėtas ir jos darbdaviui dėl seksualinio priekabiavimo buvo pareikštas įspėjimas. Šis sprendimas buvo apskųstas Vyriausiajai administracinių ginčų komisijai.

Komisija priėmė sprendimą panaikinti Lygių galimybių kontrolierės pareikštą įspėjimą. Tarnyba ketina šį sprendimą artimiausiu metu apskųsti administraciniam teismui.

Vilnietė buvo įsitikinusi, jog papildomų įrašų, patvirtinančių priekabiavimą, neprireiks ir kad anksčiau pateikti įrašai bus pakankamas įrodymas byloje.

Įstatymu numatytos tokios bausmės už lygių galimybių pažeidimus: įspėjimas, siūlymas nutraukti lygias galimybes pažeidžiančius veiksmus, tyrimo medžiagos perdavimas ikiteisminio tyrimo įstaigai ar prokurorui, jeigu nustatomi nusikalstamos veikos požymiai; arba bauda nuo 100 iki 2 tūkst. Lt.

2005 m. buvo pateikti 3 skundai dėl seksualinio priekabiavimo. 2006 m. kol kas gautas tik vienas toks skundas. Tokie skaičiai neatskleidžia tikrųjų šios problemos mastų. Nemažai piliečių dėl to kreipiasi į tarnybą, tačiau vėliau dėl įvairių priežasčių nesiryžta rašyti oficialaus skundo.

www.lrt.lt